Dyslexie

Als er een vermoeden is dat uw kind dyslectisch is kunt u bij Compas+ Educatie een professionele dyslexietest laten uitvoeren. De resultaten van het onderzoek en ons uitgebreid advies bieden u een waardevol instrument voor een beter begrip en begeleiding van uw kind. Indien nodig wordt een dyslexieverklaring opgemaakt door onze orthopedagoge.

Voor kinderen met officieel vastgestelde dyslexie zijn veel extra voorzieningen in het onderwijs. Zo zijn er vaak mogelijkheden voor het aanpassen van het onderwijsprogramma (Nederlands en moderne talen) en aangepaste examens.

Korte omschrijving:

De dyslexietest bestaat uit drie stappen.

  1. Het vaststellen van de mate waarin lees- en spellingproblemen voorkomen.
  2. Het vaststellen van de factoren die de lees- en spellingproblemen veroorzaken en in stand houden. Het uitsluiten van stoornissen, leerproblemen, taalstoornissen of aan intelligentie gerelateerde oorzaken.
  3. Het vaststellen van compenserende factoren, eventuele bijkomende problemen en een overzicht van de behandelingsmogelijkheden voor uw kind.

Deze testen geven een uitgebreid beeld van de mogelijkheden van uw kind en er wordt vastgesteld of er sprake is van dyslexie.

Werkwijze:

Als wij uw aanmelding hebben ontvangen nemen wij op werkdagen binnen 24 uur telefonisch contact met u op voor een oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de specifieke situatie van uw kind en bepalen we een datum en tijdstip van het intakegesprek.

De test:

Op de testdag brengt u uw kind op het afgesproken tijdstip naar Compas+ Educatie. U hoeft niets voor te bereiden! We starten met een kort gesprek over de ontwikkelingsvragenlijst. Aan de hand van dit gesprek en de vragenlijst bepalen wij de definitieve samenstelling van de test. Mocht u nog vragen hebben over de test of over de vragenlijst dan heeft u alle gelegenheid om deze hier te stellen.

Het afnemen van de tests wordt verdeeld over 2 testochtenden. We zijn gevestigd vlakbij het centrum van Maastricht dus u kunt ondertussen genieten van een kopje koffie in een van de cafeetjes of even lekker winkelen. Wij bieden uw kind eten en drinken aan.

Na afloop van de test ontvangt u binnen 10 werkdagen een uitgebreide en heldere rapportage inclusief aanbevelingen en adviezen. Kort hierna nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak om de bevindingen te bespreken. Indien gewenst nodigen wij de mentor van uw kind en/of schoolpsycholoog uit voor dit gesprek.

Kosten:

Informatie over de kosten van deze test vindt u op de pagina ‘Tarieven’.

Studiebegeleiding iets voor jou?
Meld je aan voor de gratis meeloopdag
Aanmelden