Hoogbegaafdheid

De hoogbegaafdheidstest kan worden ingezet als er een vermoeden is dat uw kind hoogbegaafd is. De door onze specialisten uitgevoerde tests geven een objectieve meting van het IQ inclusief een volledig intelligentieprofiel. Met behulp van het onderzoek, de analyse en onze adviezen heeft u een waardevol instrument voor een beter begrip en begeleiding van uw kind.

Inhoud

De hoogbegaafdheidstest bestaat uit een professionele intelligentietest (WISC III), die een objectieve meting van het IQ geeft, en een selectie uit persoonlijkheids-, concentratie-, motivatie- en creativiteitstests. Deze tests geven een uitgebreid beeld van de capaciteiten van uw kind.

Werkwijze

Voorafgaand aan de daadwerkelijke test houden we een intakegesprek en zullen we u vragen een vragenlijst in te vullen. Aan de hand van de intake en de vragenlijst bepalen we de samenstelling van de test.

Als we daarna een afspraak hebben gemaakt krijgt u van ons een bevestigingsemail waarin u de gemaakte afspraken nog eens rustig kunt nalezen.

De test zal worden afgenomen in ons pand aan de Hertogsingel in Maastricht. De totale test zal ongeveer 4 à 5 uur in beslag nemen. Gezien de duur van deze test bieden wij uw kind een lunchpakketje aan.

Na afloop van de test ontvangt u binnen 10 werkdagen een uitgebreide en heldere rapportage inclusief aanbevelingen en adviezen. Kort hierna nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak om de bevindingen te bespreken.

kosten:

Informatie over de tarieven vindt u onder: ‘ Tarieven’.

Studiebegeleiding iets voor jou?
Meld je aan voor de gratis meeloopdag
Aanmelden