Studiekeuze

Het laatste jaar van het Voortgezet Onderwijs is kort en vol examenstress. Geen wonder dat de studiekeuze er dan bij inschiet. Compas+ Educatie biedt professionele hulp met een uitgekiende mix van studie- en beroepskeuzetests, gecombineerd met een goed gesprek. Ook als uw zoon of dochter al een studie heeft gekozen maar ervaart dat deze tegenvalt kan de Studiekeuze test helpen bij een weloverwogen overstap naar een vervolgstudie.

Doel van de Studiekeuzetest:

Met behulp van de Studiekeuzetest krijgen u en uw zoon of dochter een concreet beeld van de voor hem of haar interessante beroepen en studies. Deze test is geschikt voor zowel, MBO, HBO als universitaire studies.

Korte omschrijving:

De Studiekeuzetest bestaat uit een test gericht op de interessegebieden binnen verschillende beroepsvelden, een capaciteitenanalyse, een studievaardighedentest en een psychologisch gesprek gericht op interesses en motivatie. Onze rapportage en adviezen geven een helder beeld van de opleidingen die het beste bij uw zoon of dochter passen.

Werkwijze:

Voorafgaand aan de daadwerkelijke test houden we een kort intakegesprek waarin we de vraagstelling bespreken en maken we een afspraak voor het afnemen van de test.

De test zal worden afgenomen in ons pand aan de Hertogsingel in Maastricht. De totale test zal ongeveer 2 à 3 uur in beslag nemen.

Na afloop van de test ontvangt u binnen 10 werkdagen een uitgebreide en heldere rapportage inclusief aanbevelingen en adviezen. Kort hierna nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak om de bevindingen te bespreken.

kosten:

Informatie over de tarieven vindt u onder: ‘ Tarieven’.

Studiebegeleiding iets voor jou?
Meld je aan voor de gratis meeloopdag
Aanmelden