Faalangsttraining

Faalangst is een probleem waar veel mensen last van hebben. Het is een bijzondere vorm van angst waarbij je zo bang bent om te falen dat je niet meer goed kunt presteren of functioneren. Dit kan de prestaties op school, op het werk en in de sociale omgang sterk beïnvloeden.

Behandeling van faalangst via deelname aan de faalangsttraining is geen langdurig proces. Middels een kortdurende therapie zijn de klachten meestal snel onder controle.

Faalangst uit zich bij sommige kinderen vooral in problemen bij proefwerken, overhoringen en spreekbeurten omdat ze bang zijn dat het geheugen hen in de steek laat. Het kan ook zijn dat faalangst zich lichamelijk uit en het lichaam niet meer meewerkt en hierdoor bijvoorbeeld slecht gepresteerd wordt bij sporten of gymnastiek. Weer anderen hebben vooral moeite met het leggen van contacten met anderen omdat ze bang zijn afgewezen te worden. De faalangst komt dan voornamelijk tot uiting bij de sociale omgang.

Met een faalangstreductietraining of individuele behandeling van faalangst worden handvatten aangereikt om deze angsten en onzekerheden onder controle te krijgen.

Studiebegeleiding iets voor jou?
Meld je aan voor de gratis meeloopdag
Aanmelden