Sociale vaardigheden

Leren door te oefenen

Sommige kinderen of jongeren vinden het lastig contacten te leggen, voelen zich buiten de groep staan, of hebben bijvoorbeeld vaker ruzie met anderen dan ze zouden willen. Dit heeft negatief effect op het zelfvertrouwen en zelfbeeld. In de sociale vaardigheidstraining ga je aan de slag met praktische oefeningen rondom vaardigheden zoals : contacten/vriendschappen opbouwen en onderhouden, op een goede manier omgaan met kritiek (geven en krijgen), omgaan met je eigen gevoelens en die van een ander, en voor jezelf opkomen.

De training is voor kinderen/jongeren van 6 t/m 18 jaar, die beter met anderen om willen leren gaan en /of die zichzelf willen blijven bij leeftijdsgenoten. Je kunt kiezen voor een individueel traject of voor een groepje van leeftijdgenoten. De individuele variant duurt 45 minuten per contact, zo vaak als nodig is. De groepsvariant bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur, een ouderavond bij aanvang en een persoonlijke eindevaluatie.

Waarvoor?

Sociale vaardigheidstraining kan bijvoorbeeld een helpende hand zijn bij problemen in het leggen van contacten, in de omgang met vrienden, omgaan met je grenzen en die van anderen, pesten, spanningen tussen ouder en kind en meer. Afhankelijk van je voorkeuren en de mogelijkheden van de therapeut, plannen we samen een dag, tijd en locatie voor een afspraak. Thuis of op school afspreken behoort ook tot de mogelijkheden.

Studiebegeleiding iets voor jou?
Meld je aan voor de gratis meeloopdag
Aanmelden