IQ test; cognitieve vaardigheden

Intelligentieonderzoek

Voor het meten van intelligentie maken wij gebruik van verschillende testen afhankelijk van de leeftijd van het kind. Beschikbare testen zijn: NIO, WISC en WAIS. De testen geven een uitgebreid beeld van de cognitieve mogelijkheden van de leerling. Deze mogelijkheden worden uiteengezet in sterke en zwakke punten, bijvoorbeeld op het gebied van woordenschat en begrip, rekenen, ruimtelijk inzicht, sociaal inzicht en verwerkingssnelheid. . Met behulp van het onderzoek, de analyse en onze adviezen heeft u een waardevol instrument voor een beter begrip en begeleiding van uw kind.

Werkwijze

Voorafgaand aan de test houden we een intakegesprek waarin we uw situatie met u bespreken en kijken op welke manier we u en uw kind het beste verder kunnen helpen. Vervolgens plannen we een afspraak.
De test wordt afgenomen in ons pand aan de Hertogsingel te Maastricht. De totale test neemt, afhankelijk van de soort test, een of twee dagdelen in beslag.

Na afloop van de test ontvangt u binnen 10 werkdagen een uitgebreide en heldere rapportage inclusief aanbevelingen en adviezen. Kort hierna nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak om de bevindingen te bespreken.

Kosten

Tarieven op aanvraag.

 

Studiebegeleiding iets voor jou?
Meld je aan voor de gratis meeloopdag
Aanmelden