Schoolkeuze

Een te moeilijke of te gemakkelijke opleiding kan grote gevolgen hebben voor de schoolcarrière van uw kind. Het is belangrijk om een zorgvuldige keuze te maken.

Het schoolkeuzeonderzoek voor voortgezet onderwijs kan worden ingezet als er twijfels zijn over het schooladvies van de basisschool of als u het gevoel heeft dat uw kind niet op het juiste niveau zit.

Korte omschrijving:

Het schoolkeuzeonderzoek geeft een objectieve meting van de capaciteiten, de prestatiemotivatie en de studievaardigheden van uw kind. Met behulp van het onderzoek, de analyse en onze adviezen kunt een goede overweging maken voor het schoolniveau dat passend is bij uw zoon of dochter.

Werkwijze:

Voorafgaand aan de daadwerkelijke test houden we een intakegesprek en zullen we u vragen een vragenlijst in te vullen. Aan de hand van de intake en de vragenlijst bepalen we de samenstelling van de test.

De test zal worden afgenomen in ons pand aan de Hertogsingel in Maastricht. De totale test zal ongeveer 2 à 3 uur in beslag nemen.

Na afloop van de test ontvangt u binnen 10 werkdagen een uitgebreide en heldere rapportage inclusief aanbevelingen en adviezen. Kort hierna nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak om de bevindingen te bespreken.

Kosten:

Informatie over de tarieven vindt u onder: ‘ Tarieven’.

Studiebegeleiding iets voor jou?
Meld je aan voor de gratis meeloopdag
Aanmelden